כך נולד מתכון

7 ינואר, 2020

השף של קייטרינג מונייר והדיאטנית של מלון בייבי ליס חברו יחד כדי להכין תפריט בריא שמותאם ליולדת. קיבלנו מהם מתכונים למנות האהובות ביותר, כדי שתוכלו להכין אותן גם בבית.

מאת: נטעלי קירשטיין ומוריס מונייר.

מרק עדשים

בתוך לוח הזמנים הצפוף והקושי למצוא זמן לעצמך, חשוב שתבחרי במנות מזינות שיתרמו שובע לטווח ארוך.

העדשים עשירות בחלבון וסיבים תזונתיים, אשר מסייעים להגדלת תחושת השובע לאורך יותר שעות במהלך היום. מעבר לזה, הן עשירות במינרלי ברזל, אבץ ומגנזיום אשר חיוניים לתפקוד מערכת העצבים, פעילות הלב וכלי הדם.

המצרכים הדרושים:

  • בצל בינוני קצוץ דק
  • שן שום כתושה
  • 1/3 כוס עדשים שחורות
  • 1/3 כוס עדשים חומות
  • 1/3 כוס עדשים כתומות
  • בטטה בינונית, חתוכה גס
  • בצל בינוני, חתוך גס
  • 4-5 כוסות מים
  • כף סויה
  • כף רסק עגבניות
  • מלח וקורט פלפל שחור
  • 150 גרם עלי תרד טריים

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית עד שהוא הופך שקוף.
מוסיפים את שן השום הכתושה ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את העדשים ואת הבטטה ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים את הבצל הנוסף ואת המים.
מוסיפים את הסויה, רסק העגבניות והפלפל השחור, ובוחשים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-25 דקות, או עד שהעדשים התרככו.
מתבלים במלח ומוסיפים את עלי התרד. מכסים את הסיר, וכעבור דקה מכבים את האש. טועמים ומתקנים תיבול.

פילה בס בתנור ברוטב מיסו

בעזרת דגים ניתן להכין שפע של מנות מזינות ומהירות. דג הבס נחשב לאיכותי מאוד בזכות תכולה גבוהה של חומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3. אומגה 3 הינה חומצת שומן, שהגוף שלנו אינו יודע לייצר, ולכן עלינו לצרוך אותה בעזרת המזון.

אומגה 3 תורמת לבריאות מערכת העצבים, משפרת את תפקוד המוח, בעלת פעילות נוגדת דלקת, יש לה תפקיד במניעת סוגי סרטן שונים ביניהם סרטן השד. בנוסף, דג הבס הוא בעל בשר לבן ומעט עצמות אשר הופך אותו לנוח מאוד לאכילה.

המצרכים הדרושים:

4 פילטים דג בס

לרוטב מיסו :

  • כף מיסו חום
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות מים חמים
  • חצי אצבע ג’ינגר טרי במגררת
  • שן שום
  • כף שמן זית
  • 4 כפות רוטב סויה
  • כך שמן שומשום
  • חצי כוס מיץ מלימון ותפוז

אופן ההכנה:

להבריש את הפילטים במעט שמן זית להכניס לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-20 דקות.
להכנת הרוטב- מערבבים את כל המרכבים עד קבלת מרקם אחיד
בהוצאה מהתנור מורחים את רוטב המיסו על הדג החם ומגישים.

לביבות חומוס וטופו ברוטב צ'ימיצ'ורי קר

את הלביבות האלו תוכלו לשלב בכל ארוחה והן מומלצות גם כארוחת ביניים כשאת לא מוצאת מספיק זמן לארוחה ואת מרגישה שאת צריכה משהו קל ומזין שישביע אותך לאורך זמן.

קטניית החומוס עשירה במינרל הברזל, חלבון וסיבים תזונתיים. תזונה עשירה בברזל חיונית לאחר הלידה בשל אובדני הדם שאירעו בזמן הלידה ולאור ניצול מאגרי הברזל של האם לצורך גדילת העובר.

הלביבה מכילה גם טופו אשר מקורו מקטניית הסויה. הסויה נחשבת למלכת הסידן. הסידן הוא מינרל חשוב לנשים לאחר לידה, מכיוון שבתקופת ההיריון מאגרי הסידן מנוצלים לשם גדילת העובר.

המצרכים הדרושים ללביבות:

  • 2 כוסות קמח חומוס
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 1 בצל מקולף
  • 30 גר' טופו
  • 3 כפות זרעי פשתן טחונים
  • חצי כפית חוואייג' למרק
  • חצי כפית כמון
  • חצי כף מלח

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון (או מגררים היטב בפומפייה) את הגזרים, הקישואים הטופו והבצל.
מוסיפים לתערובת את קמח החומוס, זרעי הפשתן והתבלינים.
בידיים משומנות קלות יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים אותן בתבנית אפייה משומנת.
אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 175 מעלות.
לאחר שהקציצות נאפו מצד אחד הופכים אותן ואופים כ-15 דקות נוספות על הצד השני. יש להקפיד שלא לאפות יתר על המידה.

החומרים הדרושים לרוטב צ'מיצ'ורי קר

  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 1 פלפל גמבה אדום
  • 1/4 פלפל ירוק חריף
  • 7 שיני שום
  • 1 בצל קטן
  • 1/3 – 1/2 כוס שמן זית, לפי הטעם
  • 1/3 כוס חומץ בן יין
  • 1.5 כפות אורגנו יבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

שוטפים את הפטרוזיליה וקוצצים טוב במעבד מזון.
מוסיפים גמבה, פלפל חריף, בצל ושום וקוצצים שוב בפולסים קצרים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
מוסיפים לקערת הבלנדר שמן זית, חומץ בן יין וכל התבלינים ועושים ערבוב קטן נוסף. את השלב הזה אפשר לעשות בקערה נפרדת ולהסתפק בערבוב ידני

סלט קינואה, פירות ועשבי תיבול

הקינואה מכילה ריכוז גבוה של פלבנואידים, שהם למעשה נוגדי חמצון החיוניים כנוגדי דלקת ומסייעים במניעה של זיהומים. הקינואה מכונה "אם כל התבואה" בגלל תכולת הסיבים התזונתיים הרבה ביחס לדגנים אחרים. הסיבים התזונתיים יכולים לסייע בהורדת רמות הסוכר בדם, איזון הכולסטרול בדם, שיפור בתחושת השובע ובכך לסייע לתהליך של ירידה במשקל.

המצרכים הדרושים:

  • 100 גר' קינואה אדומה
  • 30 גר' עלי תרד טריים
  • 10 גר' נענע
  • 10 גר' פטרוזליה
  • 25 גר' גיבעולי סלרי אמריקאי
  • 15 גר' תפוח עץ גראנד סמיט
  • 30 גר' מלפפון ירוק
  • 15 גר' נקטרינה
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח/ פלפל

אופן ההכנה:

קצצו את עלי התרד הנענע והפטרוזליה.
חיתכו את הסלרי לרצועות קטנות.
חיתכו לקוביות קטנות את המלפפון הקלוף תפוחי העץ והנקטרינה.
בשלו את הקינואה עד ריכוך (על כל כוס קינואה 2 כוסות מים) קררו והניחו בצד.
ערבבו את כל המרכבים.
תבלו עם שמן זית מיץ לימון ומעט מלח ופלפל.

בבלוג של בייבי ליס תוכלי למצוא כתבות שבדיוק מעניינות אותך, אמא חדשה ומהממת!
אינסטגרם
  • Instagram Image
  • צולם היום בבייבי ליס >>> גם בימים קשוחים אלה, יש נחמה ואושר למראה של משפחה חדשה נוצרת. #תינוק בן יומו מצליח להעלות חיוך, להמיס לב, להשכיח במעט את הדאגות. 
בייבי ליס - אי של שפיות. להזמנות: 03.7770000
.
#לידה #מלוןבייביליס #מלוניתבייביליס #ביתחוליםליס #לידה #הנקה #תינוקחדש #תינוק #baby_lis_mommy #baby_lis_hotel #הורות #משפחה #לידהקלה  #linux_ii
  • עדכון חשוב ליולדות >>>
🆕
בית החולים ליולדות ליס מאפשר לעבור למלון בייבי ליס שעתיים לאחר הלידה.
בשל היערכות איכילוב למצב הנוכחי, יולדות יוכלו לעבור ישירות מחדר הלידה למלונית, וזאת לאחר קבלת אישור רפואי.
בהתאם לכך, אנו בבייבי ליס ערוכים לקבלת יולדות, מייד אחרי הלידה.
 לידיעתכן, ניתן להגיע למלון גם ללילה אחד בלבד 👶 הולכים לקראתכם: בן הזוג יוכל להצטרף אלייך לשהות במלונית ללא עלות *המלון שומר לעצמו את הזכות לשנות את ההטבה בכל עת.
לפרטים והזמנות: 03.7770000
.
.
#יולדות #לידה #מלוןבייביליס #מלוניתבייביליס #ביתחוליםליס #איכילוב #הנקה #לידהקלה #baby_lis_mommy #baby_lis_mommy #אמאטריה #חדרלידה #לידהקלה
  • יולדת בקרוב? דווקא עכשיו הכי נכון להגיע לבייבי ליס!
השמירה על הבריאות היא הדבר הכי חשוב, ולכן שעתיים בלבד אחרי הלידה כבר תוכלי להיות במקום הכי בטוח עבור תינוקך ועבורך. 
בייבי ליס- אי של שפיות בתקופה מתוחה || ניתן להזמין לילה אחד || לבירורים והזמנות 03.7770000 או באתר www.babylis.co.il
.
.
#מלוניתבייביליס #ללדת #לידה #ביתחוליםליס #הנקה #תשעהירחילידה #תשעהחודשים #baby_lis_hotel #baby_lis_mommy
  • עדכון חשוב ליולדות: בית החולים ליולדות ליס מאפשר לעבור למלון בייבי ליס שעתיים לאחר הלידה.
בשל היערכות איכילוב לקליטת חולי #קורונה, #יולדות יוכלו לעבור ישירות מחדר הלידה ל#מלונית, וזאת לאחר קבלת אישור רפואי.

בהתאם לכך, אנו #בבייביליס ערוכים לקבלת יולדות, מייד אחרי הלידה. לידיעתכן, ניתן להגיע למלון גם ללילה אחד בלבד.
לשאלות נוספות ובירורים ☎️03.7770000
.
.
#baby_lis_mommy #baby_lis_hotel #מלונית  #ביתחוליםליס #לידה #לידהראשונה #חדרלידה #תשעהירחילידה #מלוניתבייביליס
  • קירה אברבוך, אחות בתינוקיה של מלון בייבי ליס, תמיד אהבה לתת עצה טובה לאורחות לגבי הטיפול ברך הנולד. בזמנים אלה, היא מרגישה שהיא באיזשהו מקום גם תחליף להיעדר דמות הסבתא, שמנועה מלבוא לבקר את היולדת.
"עכשיו ״לדאגות הקבועות״ של ההורים התווספו עוד דאגות הקשורות לווירוס", היא מספרת. "הם לא יכולים לקבל חיבוק ותמיכה מהסבים והסבתות ומהחברים, או לצאת לטיולים בחוץ - ובעצם נותרים די לבד במערכה החדשה. לכן יותר מתמיד חשוב לנו - אנשי הצוות הרפואי של בייבי ליס - שההורים יצאו מאיתנו עם כמה שיותר כלים לטיפול יומיומי בתינוק. ובעיקר חשוב לנו לשמור על רוח טובה כי גם זה יעבור. אני נפרדת מכל אורחת במלונית בתקווה שבלידה הבאה נפגש בשגרה רגועה ובריאה יותר.
איך המצב השפיע על השגרה בתינוקייה? "אנחנו מקפידות שיהיו מעט אנשים בו זמנית בתינוקיה עצמה. בוטלו הדרכות קבוצתיות אז עושים הדרכות אישיות וקטנות. וכמובן יש הקפדה יתרה על נקיון והייגיינה. אם יש משהו מנחם ונורמלי בימים לא פשוטים אלה, זה לראות את האושר שקורן מעיניהם של ההורים הטריים. למרות הדאגות, החרדה והמתח, שמחכים מחוץ לבועת המלונית, הם חווים את הרגש האנושי הזה - שמחה על הולדת תינוק חדש. מודה שזה מחזק גם אותי".
.
#מלונית #מלוניתבייביליס #baby_lis_mommy #baby_lis_hotel #ביתחוליםליס #לידה #הנקה
המומחים שלנו מדברים
Play Video Play Video Play Video